На 22 ноември ще се извършат тестове на системата BG-ALERT в Софийска област

От 12.00 до 12.30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език

Тестовете на системата за разпространение на съобщения за предупреждение на населението за извънредни ситуации и бедствия целят проверка на функционирането на системата, както и населението да придобие представа за начина по който изглеждат те в мобилните устройства.

При всеки тест в продължение на половин час от 12.00 до 12.30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран безшумен режим.

Съобщението, което ще получат абонатите и на трите мобилни оператори, е с определен надпис в зависимост от версията на операционната система на устройството, а звукът – специфичен, по стандарт, така че да привлече вниманието предвид важността на тези съобщения. В реална ситуация текстовете на съобщенията ще показват нивото на опасност, в какво се изразява тя, ще съдържат също и линк за достъп до страницата www.bg-alert.bg, така че гражданите да получат допълнителна информация.

Предвижда се на 29 ноември да се проведе национален тест в цялата страна.

Звук: saund (mp4 – 278,00KB) – 21 ное 2023 08:50

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *