Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Група КОНПИ в Общински съвет – Ботевград с декларация по време на редовната сесия

На редовната сесия на Общински съвет – Ботевград, днес – 28 март, в края на заседанието общинският съветник адв. Георги Донков изчете Декларация от името на общинските съветници от група КОНПИ, по повод предходната сесия на ОБС.

Публикуваме съдържанието на декларацията:

Д Е К Л А Р А Ц И Я

на общинските съветници от група К О Н П И

Уважаеми дами и господа,
На 29.02.2024 г. се проведе редовна сесия на ОбС – гр. Ботевград. По точките от дневния ред за финансовото състояние на ОП „Туризъм“ и ОП “Балкан“ се проведе дискусия, в която активно участваха общинските съветници от група КОНПИ.

По време на същата, от страна на общинското ръководство – кметът на община Ботевград и съветници от мнозинството, ние бяхме непрекъснато репликирани, обиждани и неправомерно възпрепятствани да изразим свободно своите мнения и становища по разискваните въпроси. Спрямо нас бе упражнено агресивно поведение за изолирането ни и поставянето ни в невъзможност да изразим личната си позиция.

По отношение на Общинския съветник Петя Кочкова бяха отправени недопустими реплики от страна на кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов като “Айде спри я, щото ще й ударя един шамар накрая“, както и „махни я тая“ , „запуши й устата“, „ не искам повече да я слушам“ и др.
Това е лош и опасен пример.

Такова неуравновесено поведение на представителите на общинското ръководство, подкрепяно от удобното и услужливо мнозинство общински съветници е недопустимо. То бе пасивно и активно толерирано от Председателя на ОбС в нарушение на Правилника за дейността на ОбС – гр. Ботевград.

Затова, с настоящата декларация заявяваме :

  1. Категорично осъждаме и се противопоставяме на действията, целящи да бъдем игнорирани, злепоставени и лишени от правото ни да участваме свободно и пълноценно в заседанията на ОбС.
  2. Призоваваме Председателя на ОбС – Ботевград да изпълнява добросъвестно задълженията си. Да гарантира равноправното участие на всички съветници в заседанията. Да предприема и налага дисциплинарни мерки на нарушителите, позволяващи си агресивно поведение и обидни квалификации.
  3. Ще продължим да търсим, показваме и доказваме обективната истина за управлението на община Ботевград, колкото и тя да е нелицеприятна за общинските власти.
  4. Ще продължим да бъдем непримирима и конструктивна опозиция. Ще отстояваме последователно интересите на гражданите на Община Ботевград.
  5. Ще продължим да водим докрай битката за справедливост, която Вие, господа управляващи, сте обречени да загубите.

2 коментара на “Група КОНПИ в Общински съвет – Ботевград с декларация по време на редовната сесия

  1. А няма ли да се сезира прокуратурата за закани за саморазправа и насилие на публично място в ОС, Ботевград?

  2. Тази декларация е СРАМНА, защото ни най-малко НЕ ОТГОВАРЯ на това, което се случи на сесията. Кочкова беше тази, която непрекъснато прекъсваше, използваше буквално вулгарен език по време на почивката и си позволяваше недопустими квалификации и обиди, като през цялото време говореше за неща извън темата на съответната докладна. Има запис на цялата сесия в Балканец, всеки може да го гледа и сам да се убеди кой се държеше просташки и говореше алабализми и кой говореше аргументирано и спокойно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *