Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ПГПЧЕ „Алеко Константинов“- Правец организира шестото издание на „Pravets Film Festival“

Шестото издание на фестивала за късометражен филм на английски език ще се проведе на 1 юни 2024 г. от 17:00 ч. в читалището в гр. Правец под патронажа на г-н Румен Гунински – кмет на Община Правец. Читалището се намира на пл. „Тодор Живков“ 4 . Събитието е БЕЗПЛАТНО и всички са добре дошли!

Филмовият фестивал в Правец ще представи филми, продуцирани от ученици от цялата страна. Те предварително изпращат филмите си, които имат продължителност от 3-4 минути и творчески вплитат поне три от списък с двадесет конкретни, предварително обявени, елемента. Всички изпратени филми ще бъдат представени на фестивала, а филмите-победители ще бъдат обявени по време на събитието. Учениците се състезават за следните награди: “Най-добър филм”, “Най-добър сюжет”, ”Иновация от ново поколение” , „Борис Николов – най-добра кинематография“ и „Награда на публиката“. Наградата за кинематография „Борис Николов” почита живота и творчеството на Борис Николов – режисьор и възпитаник на Езиковата гимназия „Алеко Константинов” в Правец.

Филмовият фестивал в Правец включва съдии от цял ​​свят, сред които съдии от България, Германия, САЩ, Канада и Франция и други.

Фестивалът се организира от Шона Рикетц – бивш учител-асистент по английски език от комисия Фулбрайт, България, и Стефка Атанасова – старши учител по английски език в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“, Правец.

Желанието на основателката на фестивала е Правец да остане столица на ежегоден филмов фестивал на късометражното кино на английски език за ученици от цялата страна. Тя вярва, че Холивуд не е единственото място за кинорежисура. Мотото на Pravets Film Festival е „Преоткрий себе си чрез филма!“.

Очакват Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *