Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан остава в борбата за титлата след трилър в Ботевград (ГАЛЕРИЯ)

Балкан остава в борбата за титлата в Sesame НБЛ! Ботевградският тим спечели третия мач от серията с Рилски спортист с 69:68 и намали изоставането си на 1-2 победи, с което си осигури и четвърти двубой в Ботевград след два дни. Подобно и на първите два мача, и този бе много оспорван, с висок заряд, напрежение и размени на водачеството, а победителят не бе ясен до самия край, като Рилски спортист изпусна победна стрелба със сирената на Майкълин Скот, с която можеше да спечели титлата.

Преди срещата феновете на Балкан показаха подкрепа към капитана си Димитър Димитров, който бе опериран заради счупен нос, с тениски с неговия лик и специална хореография.

Домакините започнаха много силно мача и още в средата на първата четвърт вече имаха двуцифрен аванс, възползвайки се от повечето грешки на опонента си и след три тройки на Хана и Грозев. Рилски спортист трудно отбелязваше от игра, а рано по две нарушения натрупаха Скот и Флорвиъс. Разликата скочи до 13, но след силни финални минути на частта, гостите все пак намалиха за 14:20.

Подемът в играта на отбора от Самоков продължи и през втория период, а след серия от от 9:0 малко след началото се стигна до пълен обрат – 23:22. Последваха размени на водачеството, след което Балкан отново взе леко предимство и на почивката бе напред с 40:37.

Рилски спортист вкара повече точки под коша през първото полувреме, но така и не успя да се разпише от далечно разстояние. След паузата тимът оправи мерника си и след три почти последователни тройки поведе с 56:55. Седем поредни точки на Хана и Диксън доведоха до нов обрат, а решителната четвърт започна при минимално предимство за гостите – 58:57, за които Скот и Лоусън вече висяха с четири нарушения.

Две минути след началото на заключителния период мачът за съвсем кратко бе прекъснат след напрежение по трибуните заради хвърлена бутилка на терена от гостуващия сектор, а скоро след това дойде и полиция. Междувременно отборът на Любомир Киров поддържаше крехък аванс, но две минути преди края равенството бе възстановено – 67:67. Последва обаче и предупреждение, че залата ще бъде изпразнена, ако феновете продължат да светят с лазерчета в очите на играчите, след като преди това неведнъж имаше забележки за това.

Наказателен удар на Лоусън отново изведе Рилски напред, а след пропуски и от двете страни 20.5 секунди преди края Минчев бе фаулиран на тройката. Той бе точен при първия и третия, за да направи резултата 69:68. Киров взе прекъсване, след което отборът му избра да играе докрай, Майкълин Скот пробва стрелба за титлата със сирената, но неточна и победата отиде за Балкан. За натрупани нарушения срещата не завършиха Джон Флорвиъс и Александър Янев.

Майки Диксън даде тон на Балкан с 19 точки и 5 борби. Сюприйм Хана го последва със 17 и 6 асистенции, Йордан Минчев остави на сметката си 16 и 8 овладени под двата ринга топки. Ерик Адамс регистрира 11 и 8 борби.

Чавдар Костов поведе листата на реализаторите за Рилски с 15 точки. Джоузеф Лоусън финишира с 14, Алън Арнет приключи с 13 и 6 борби.

Текст: BGBasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *