Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан се върна към победите след 2:0 над Пирин в Гоце Делчев

Заслужен успех с 2:0 при гостуването си на Пирин в Гоце Делчев постигнаха футболистите на Балкан. С два красиви гола на техничаря Павел Петков отборът на Балкан прекъсна лошата си серия от последните срещи.

Двубоят премина под диктовката на гостите от Ботевград, които играха с настроение и самочувствие. Безспорно една от причините за успеха бе лагерът, който момчетата на Иван Редовски проведоха близо до Гоце Делчев. Много ясно си пролича и добре познатият почерк на старши треньора – отборът да не се притеснява при владеенето на топката и да изнася кълбото с мисъл за изграждането на всяка една атака.Всичко това даде резултат още в 20-ата минута, когато Павел Петков откри резултата с точен удар от границата на наказателното поле.

През целия двубой домакините разчитаха на по-твърдата, дори непозволена игра, и закономерно завършиха срещата с намален състав, заради получен червен картон на Макриев.

Въпреки откровено грубата игра, футболистите на Иван Редовски проявиха мъжество и характер и в 75-ата минута опитният Павел Петков оформи крайното 2:0 след красив удар от въздуха.

Така Балкан заема седмо място във временното класиране с актив от 9 точки, а в сряда приема Вихрен Сандански в среща от междинния седми кръг на Югозападната Трета лига от 17:00 часа.ю

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *