Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ще гласуват финансови средства за нови мрежи за тенис кортовете и оборудване за волейболното игрище

Снимка: 2017

Община Ботевград има намерение да възложи доставка и монтаж на мрежи за тенис кортове и оборудване за волейболно игрище за спортен комплекс в гр. Ботевград, намиращ се до зала „Арена Ботевград“, тъй като към настоящия момент съществуващите са амортизирани и не могат да пълноценно да изпълняват своето предназначение.

Предлагат се отпускането на финансови средства от собствени приходи на Община Ботевград в размер на 4 100 лева с включен ДДС за доставката и монтажа на мрежите и оборудването.

По подробно за мрежи за тенис кортове за спортния комплекс да се отпуснат до 1 610 лв. с включен ДДС, а за оборудване за волейболно игрище – до 2 490 лв. с включен ДДС.

В приетия бюджет на Община Ботевград за 2024 г. няма предвидени средства за доставка и монтаж на мрежи за тенис кортове и оборудване за волейболно игрище. Общината е провела пазарно проучване, като необходимите средства са съгласно стойностните прагове за директно възлагане.

Тъй като не са заделени финансови средства в общинския бюджет за тези услуги, в проекта за решение се предвижда и да се увеличи разходната част в дейност 714 „Спортни бази за спорт за всички“ параграф 52-03 „Придобиване на друго оборудване, машини и съоръжения“ на 4 100 лв. и, респективно, увеличаване на приходната част от местна дейност в параграф 24-06 „Приходи от наеми на земя“ с 4 100 лв.

Предложението ще бъде гласувано от Общински съвет – Ботевград на извънредното заседание на 4 септември 2024 г. /сряда/ от 17:00 часа в зала „Ботевград“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *