Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ПГТМ „Христо Ботев“ стартира новата учебна година в обновена обстановка (ИНТЕРВЮ)

Ремонтът на Професионалната гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“ в Ботевград вече е в последен етап от негово завършване.

„Ние приключваме един доста голям ремонт. Ремонтът бе с доста извършени дейности по него. На 16 септември учениците ще могат да влязат в една нова и обновена среда за обучение.каза за „Botevgrad.NEWS“ Иван Николов – директор на ПГТМ „Христо Ботев“ – гр. Ботевград.

Предният двор на училището е преасфалтиран в по-голямата си площ. На старото място на площадката е изградена нова, в която ще може учениците да практикуват различни видове спортове. Направен е асансьор за лесен достъп до горните етажи и за деца с увреждания. Цялата фасада е санирана и е почти завършена, обновена е водопреносната и електрическата система, подменена е дограмата и са санирани работилниците.

Ремонтните дейности се извършваха от фирма „Билд Инженеринг 77“. Проектът е финансиран от Министерството на образованието и науката по проект по програма „Региони в растеж 2014-2020“ и възлиза на около 2 млн. лева. Няколко държавни професионални гимназии са били включени, сред които и ботевградската. Последвали са обществени поръчки и договор с фирма изпълнител.

За допълнителна информация може да видите още в интервюто на Botevgrad.NEWS с директора на ПГТМ „Христо Ботев“:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *