Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първият училищен звънец удари за 31 първокласници в ОУ“В.Левски“ Ботевград

31 първокласници  и техните по-големи съученици от горните класове бяха тържествено  посрещнати в ОУ „Васил Левски“, Ботевград. Общо 220 ученици ще се обучават през новата 2024/2025 г в  10 паралелки. Най-малките бяха посрещнати в изцяло отремонтиран учебен корпус, с нови чинове, дъски и индивидуално  дворно място.

Първият учебен звънец удари в присъствието на общинското ръководство – кметът Иван Гавалюгов и председателят на Общински съвет-Ботевград, д-р Илин Черняшки. Директорът Евгения Иванова отправи благодарност към тях. „Ние сме изключително щастливи, защото такъв ремонт не е правен. Това е наша стара мечта, с която днес вече нашето училище става още по-привлекателно, за да могат все повече родители да записват децата си при нас“, каза още директорът. Към учителите тя се обърна с думите :“Вие сте много силни хора – работите, борите се, пожелавам ви сили, дръзновение и все по-често да усещате удовлетворение от своя труд“. Директорът Евгения Иванова отправи призив към учениците редовно да посещават училището, да учат с желание и да спазват хигиенни правила.

Кметът на община Ботевград, Иван Гавлюгов, също отправи приветствие към ученици, учители и родители. Той припомни, че ОУ“В.Левски“ е едно от най-големите училища в Софийска област, не само в Ботевград, в близкото минало. Той подчерта, че неговата амбиция и на общинското ръководство, е то да стане едно от най-предпочитаните училища в Ботевград. „Аз съм убеден, че учителите са еднакво добри навсякъде и с еднакво старание и любов възпитават и обучават децата на Ботевград и общината“.

Възпитаниците на учебното заведение изненадаха присъстващите с богата музикално-поетична програма, на която се насладиха и останалите специални гости – бившият директор Петко Маринов, Мария Цонкова /биолог/, Дафина Донкова/ бивш учител по български език и литература/ и Иванка Цонева /начален учител/.

След тържественото откриване на учебната година, първокласниците бяха посрещнати в своя втори дом – новият учебен корпус. Кметът Гавалюгов посети и двете паралелки  – I „а“, с класни ръководители Иванка Панайотова и Вероника Митова, II „Б“ клас, с класни ръководители Иванина Пеева и Силвия Георгиева. Градоначалникът пожела на първокласниците успехи в трудното и ново за тях начинание, и да посещават с желание училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *