Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Поздравителен адрес за началото на новата учебна година от началника на РУО

ДО ДИРЕКТОРИТЕ,

ПЕДГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ, РОДИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ

В ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИНСТИТУЦИИ ОТ  СОФИЙСКА ОБЛАСТ

 ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми колеги – директори, педагогически специалисти и

служители в образователните институции от Софийска област,

Уважаеми  родители,

Скъпи ученици,

Първият учебен ден е особено вълнуващ ден в празничния български календар.

Празник, свързан с ново начало, нови предизвикателства и възможности, нови надежди и очаквания за всички, които носят училището в сърцето си.

Празник, на който училищният звънец във всяко българско училище ще призове в света на знанието и науката малки и големи ученици – бъдещето на България, които под звуците на българския химн, с много цветя и радостни усмивки ще изпълнят училищните дворове.

 Честит първи учебен ден от новата 2024 /2025 учебна година,

от името на екипа на Регионалното управление на образованието – София-област на всички Вас – ръководителите, педагогическите специалисти, непедагогическия персонал, децата и учениците в образователните институции на територията на Софийска област, с най-искрени пожелания за здраве, вдъхновение и нови високи постижения и успехи през предстоящата нова учебна година!

Нека стремежът към познанието да Ви съпътства винаги, а удовлетворението от постигнатите резултати да вдъхновява духа Ви!

Днес особено важно е празникът да бъде вълнуващ и незабравим, да зареди с оптимизъм и смели мечти най-вече малките 1949 първокласници от Софийска област, които за пръв път ще прекрачат прага на родното училище в общо 75 училища на територията на 22–те общини от областта. Затова първо се обръщам към Вас.

Мили първокласници,

Прекрачвайки днес за първи път прага на родното училище, протегнете смело ръка и я подайте с доверие на своите първи учители. Вярвайте им и знайте, че те са хората, с които днес тръгвате по път, който ще ви отведе към вълшебния свят на познанието, с които ще споделяте забавни мигове, ще откривате нови и интересни светове, и които ще ви научат да бъдете по-добри, знаещи и можещи, ще Ви предадат от мъдростта си, ще ви отворят вратите към най-ценното – знанието!

Нека трудностите не Ви плашат. Бъдете здрави, смели, питащи и търсещи новото и интересното. Пожелавам ви безброй щастливи училищни мигове, упоритост и успехи в учението!

Скъпи ученици,

Пожелавам Ви една изпълнена с много положителни емоции успешна учебна година. Нека предстоящите дни в училище ви превърнат в откриватели на нови интересни знания и факти от заобикалящата ни действителност! Уважавайте и се доверявайте на своите учители, които ви съпътстват в изграждането ви като образовани и достойни граждани на България и света! Вярвайте в себе си и в мечтите си и се стремете да ги реализирате чрез знанието, защото само то дава силата да правим света по-добър, и защото образованият човек е свободен и успешен! Не забравяйте, че бъдещето Ви днес в много по-голяма степен зависи от резултатите, които ще постигнете в училище.

Желая Ви здраве, успех и високи постижения през, новата учебна година, с които всички заедно да се гордеемПазете традициите на Вашето училище, умножавайте успехите му, ценете всеотдайността на своите преподаватели! Не се страхувайте от трудностите, а ги побеждавайте! И никога не се отказвайте от мечтите си, защото те са Вашите криле!

 Уважаеми учители,

В първия учебен ден от новата учебна година, се обръщам към Вас с благодарност, уважение и признателност към всички Вас – хората, които с нестихващ ентусиазъм, себеотдаване и търпение образовате и възпитавате децата на Софийска област и България, реализирайки стремежа Ви да изградите знаещи и можещи личности, които да постигат високи резултати в образователния процес.

Надеждите на всички днес са свързани с очакванията, българските учители, директори и специалисти в образователната система да се справят за пореден път с предстоящите предизвикателства, трудности и реформи. С всяка следваща година съвременното информационното общество ни дава много нови възможности и предизвикателства, увеличава се достъпът до нови знания и възможности за тяхното усвояванено и изискванията към нас. Учителите носят отговорността за бъдещето на нашите деца днес и резултатите, които те ще постигнат в училище, за тяхната бъдеща успешна реализация в живота, защото образованието е това, което създава нацията.

Благодаря Ви затова, че сте приели мисията да посявате зрънцата на познанието и да палите стремежа към учението в сърцата на своите възпитаници. Освен знания и умения, вие имате нелеката задача да формирате и нравствените ценности, и да изграждате характерите и личността на младите хора.

Желая ви вдъхновение и неизчерпаема енергия, сили и всеотдайност в ежедневните ви усилия да дадете качествено образование и да предадете на учениците си най-ценните житейски уроци!

Уважаеми родители,

Училището и учителите могат да дадат много на учениците, но те не могат да заменят здравата семейна среда, в която личният пример на родителите, подкрепата и отговорното отношение към работата на децата в училище, са от изключителна важност за да се превърнат Вашите деца в знаещи, можещи и успешни хора и бъдещи специалисти, с които да се гордеете и които да посрещат с увереност предизвикателствата в живота си. Всички заедно днес трябва да вървим ръка за ръка, за да намерим най-добрите решения за българското образование.

Бъдете по-близо до децата си, споделяйте с тях повече радостни мигове, бъдете помощници на техните преподаватели, за да ги подготвите за предизвикателствата на живота и света!

На добър час, здрава, спокойна и успешна учебна 2024 – 2025 година!

РОСИЦА ИВАНОВА

Началник на Регионално управление на образованието – София-област                       

Източник: www.ruo-sfo.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *