Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Стартира националният конкурс „Кмет на годината“ 2024

За 12-а поредна година стартира националният конкурс „Кмет на годината“ 2024, организиран от Kmeta.bg. В онлайн гласуването може да се включат всички български граждани. Можете да подкрепите кмета на Община Ботевград Иван Гавлюгов със своя вот в платформата Kmetnagodinata.bg.

Гласуването ще се проведе от 00.00 ч. на 1 октомври до 23.59 ч. на 14 октомврисамо от IP адреси от България.

Да припомним, че кметът Гавалюгов спечели през 2019 г наградата в  категорията „Smart City“. Повод за награждаването му бяха изградените интерактивни зали във всички детски градини, безплатен WIFI интернет, система за видеонаблюдение, улично LED осветление, „Синя зона“ за паркиране, зелен телефон за сигнали на граждани, мобилно приложение за виртуална разходка в зала Арена Ботевград. През 2018 г кметът на Ботевград спечели наградата в категория „Инвестиции и работни места“.

В надпреварата тази година участват всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено само за една община – Омуртаг, тъй като Върховният административен съд обяви миналогодишните избори за недействителни и е насрочена нова дата за частични местни избори на 20 октомври 2024 г.

Категориите в конкурса “Кмет на годината” 2024 са:

– Кмет на годината ;

– Кмет на гражданите;

– Градска среда; 

– Смарт сити; 

– Туризъм и култура; 

– Спорт и младежки политики; 

-Социална политика; 

-Образование.

Всеки гражданин може да гласува за своя фаворит само в една от шестте специализирани категории, както и да даде подкрепата си за него в една от двете основни категории – Кмет на годината или Кмет на гражданите.

Регистрацията за гласуването в платформата Kmetnagodinata.bg става през профил в социалната мрежа Facebook, профил в Google или с друг имейл, като в последния случай вотът трябва да бъде потвърден през посочения имейл.

Победителите във всяка категория ще са трима – за малка, средна и голяма община, според населението в нея. (Малка община – с население до 20 000 жители; Средна община – с население от 20 000 до 50 000 жители; Голяма община – с население над 50 000 жители). Типовете общини са определени според официалните данни на НСИ за броя на населението към 31. 12. 2022 г.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на официалната церемония “Кмет на годината” 2024, която ще се проведе на 17 октомври 2024 г. в София. Церемонията ще бъде излъчена и по БНТ1.

Събитието се осъществява с подкрепата на Виваком, Биовет, Ефбет, Адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко“ и Електрохолд България.

Медийни партньори на събитието са Българската национална телевизия, Economic.bg, Метрореклама, ESGNews.bgTheMayor.eu и Списание Икономика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *