Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Етрополе се включи в обучението за работа със системата BG-Alert

Община Етрополе се включи в обучението за работа със системата BG-Alert, на което присъстваха представители на всички общини в България. То се извършва от Националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и целта е компетентни служители да боравят със системата, така че да се гарантира ранното известяване на населението за опасности. Обучените ще имат право да създават съобщения за опасност.

Събитията, за които системата ще предупреждава, са: природни бедствия, причинено от човека бедствие или извънредна ситуация, терористичен акт, обявени за общодържавно издирване малолетни и непълнолетни лица, за които може да се предположи, че животът и/или здравето им са в опасност; обявени за общодържавно издирване лица, за които се предполага, че са изпаднали или могат да изпаднат в положение, поставящо в риск живота и/или здравето им.

Съобщенията задължително трябва да включват информация за институцията, която разпространява съобщението, опасността или събитието, за което предупреждава, местоположение и заплаха или очаквано последствие. Съобщенията могат да включват и препоръки за действие при необходимост или допълнителна информация, както и времеви период, за който е валидна опасността.

Достъп до системата BG-Alert за Община Етрополе ще имат единствено кметът и упълномощени от него още двама служители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *