Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Етрополе спечели състезанието „Градска рециклиада – Екокино“

Завърши второто издание на най-мащабната и първа по рода си инициатива „Градска рециклиада – Екокино“, като част от националната кампания на сдружение #BG Бъди активен – „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“ живот #БезОтпадъци.

В нея надпревара взеха 10 общини в България под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спечели Екокино!“           

Община Етрополе е една от трите общини, която увеличи с 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината за периода от март до юли 2024 г. спрямо същия период на миналата година. Разделното събиране и рециклирането е най-устойчивия начин да намалим отпадъците, които оставяме след себе си и в природата, както и да намалим използването на природни ресурси в икономиката ни.

Благодарим на всички граждани за съвместните усилия, активността и будния дух с които се включиха в кампанията.

Наградата на ЕКОПАК България е безплатна прожекция на кино под звездите. Филмът „Опасни шматки“ е създаден да ви забавлява, да ви накара да се смеете и забравите за ежедневието си. Прожекцията ще се излъчи на 24.09.2024 г. от 19:30 ч. на Централния площад- гр. Етрополе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *