Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград отново ще кандидатства за европейско финансиране за изграждане на компостираща инсталация

Община Ботевград подготвя проектно предложение, с което ще кандидатства за отпускане на европейски средства за изграждане на завод за разделно събиране и рециклиране на отпадъци към Регионалното депо за твърди битови отпадъци, обслужващо трите общини Ботевград, Правец, Етрополе по новата ОП „Околна среда” на ЕС. Крайният срок за подаване на проектните предложения е 7 октомври.

Да припомним, че през юни  в общинския съвет бяха гласувани 60 хиляди от бюджета за възлагане на предпроектни проучвания.

„Ние имаме готовност да кандидатстваме. Всички подготвителни дейности се извършват от служители на общинска администрация и готвим проектното предложение, което да внесем след две седмици“, заяви кметът Иван Гавалюгов на редовния брифинг с медиите. Той обясни, че пределната цена на такава инсталация е около  807 лв ма тон зелен отпадък, който се генерира от съответната община.

По данни от проведени проучвания, за които Общински съвет гласува разход от 60 хил.лв,  генерираният отпадък за трите общини е 2 800 тона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *