Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Честване на 43 години град Правец

Честването на 43 години от обявяването на Правец за град ще започне на 4-ти октомври с Фестивал на детската песен и танц, който ще се проведе на пл. „Тодор Живков“ от 17:00 часа.

На 10 откомври пограмата ще продължи със Спортен празник „Малки победители и супер родители“. Ще се проведе в Спортна зала Правец от 17:30 часа, като в него ще заемат участие децата от детските градини.

На 12 октомври ще се проведе Детски футболен турнир „Купа Правец’24“ в Спортен комплекс Правец от 09:30 часа сутринта.

На 15 октомври ще се проведат две събития. Първото ще бъде Регионален турнир по белот, шах, табла и дартс, което ще даде началото си в 09:00 часа сутринта на Дневния център. Втората част от програмата ще бъде Детски спектакъл на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ от град Велико Търново. Децата ще могат да се насладят на постановката „Ян Бибиян“ от 16:30 часа в зала „Правец“ на НЧ „Заря 1895“, като освен това и входа ще бъде свободен.

Последния ден от програмат ще завърши с няколко мероприятия. В 10:00 часа сутринта ще се състои Молебен за здраве и благополучие в църква „Св. Атанасий Велики“ град Правец. В 18:00 часа ще се проведе Тържествена програма „43 години Правец – град“ с участието на Георги Христов в зала „Правец“ на НЧ „Заря 1895“. Честването ще сложи своя край със Светлинно шоу, което ще бъде на пл. „Тодор Живков“ в 19:30 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *