Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

МИР напусна „БСП-Обединена левица“

Партия МИР напусна Коалиция „БСП-Обединена левица“, заявявайки, че коалиционното споразумение и диалога са нарушени.

„МИР влезе в коалицията, за да допринесе за обединението на левите и да бъдат реална алтернатива на сегашната коалиция. От подписването още настоявахме водачите на листите на коалицията да имат високи нравствени, морални качества и да бъдат определени прозрачно, както и да е ясна позицията им за непримиримата борба срещу Борисов-Пеевски, познати като модела „Кой“. И листите трябва да се одобрят от Коалиционния съвет, защото се носи отговорност“, коментира Симеон Славчев.

Той бе категоричен, че „до момента Коалиционният съвет не се е събирал нито веднъж и не са обсъждани водачите на листите.

„Разговорите се водиха неформално от Гуцанов и Зафиров“, заяви Славчев.

Той обясни, че последното предложение към МИР за водачество в Силистра е направено час преди тяхното Изпълнително бюро.

„На първо място беше сбъркан подходът, това обединение, за което работих от години насам и съм давал личен пример, трябваше да е на база принципи, морал и ценности“, заявява Симеон Славчев.

И допълни, че в листите на левицата има хора, които не отговарят на изискванията. „Един от тях е Кирил Добрев, който води листата в Благоевград. Той  е свързан с модела „Борисов-Пеевски“, даде пример бившият общински съветник в София.

Той попита: Как човек, санкциониран по Магнитски, подписва и подпечатва документи в България и подава документи в ЦИК?

Славчев се обърна към всички партии и призова всички да изязат с ясна позиция за Делян Пеевски.

„Днес Пеевски може да е взел партия на концесии, но утре може да вземе цялата държава. Нека всички да излязат с ясна позиция“, настоява Симеон Славчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *