Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ отбелязаха Деня на мира

На 21 септември светът отбелязва Деня на мира, посветен на укрепването на идеалите за мир.

За поредна година на 21 септември учениците от Златаровската гимназия се включват в честването на Международния ден на мира.

Те изготвиха брошури и плакати с идеята и надеждата, че всички ние сме отговорни за мира на планетата и трябва да се научим да даряваме МИР и да се борим за него.

Международният ден на мира е обявен от ООН през 1981 г. и повторно приет през 2001 г. с резолюция на световната организация за ден на ненасилието и спирането на огъня във всички точки на света.

Международният ден на мира се отбелязва съгласно резолюция 36/67 от 1981 г., приета с идеята този ден да съвпада с откриването на редовната сесия на Общото събрание на ООН. За първи път денят се чества през септември 1982 г.

Организацията на обединените нации приканва всички държави и хора да почетат прекратяването на военните действия по време на Деня и по друг начин да отбележат Деня чрез образование и осведоменост на обществеността по въпроси, свързани с мира.

В часовете учениците се запознаха с основателя на инициативата Джеръми Гили. Те декларираха своето обещание пред своите съученици.

В Деня на мира обещавам да бъда усмихнат и да има повече хора около мен!

В деня на мира обещавам никога да не спирам да вярвам, че всеки е отговорен за мира и щастието сред хората!

Обещавам да бъда търпелив, да приемам и обичам хората такива, каквито са… да се наслаждавам на живота, природата… и да споделям тази радост с любимите си хора.
Днес и вие можете да се присъедините към деня на мира. Това е лесно.

Направи го!

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *