Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Децата от ДГ „Слънчице“ се обучаваха по безопасност на движението по пътищата

„Правилата знаем, заедно играем!“ под това мото премина тренинга по безопасност на движението по пътищата (БДП) с децата от трета група „Мечо Пух“ и четвърта група „Усмивка“ на ДГ „Слънчице“. Мероприятието се проведе във връзка с кампанията „Европейската седмица на мобилността“ на Министерството на околната среда и водите. Децата показаха своите знания за правилата за движение по пътищата и с радост отговаряха на зададените въпроси, гатанки. Временно изпълняващият длъжността директор – г-жа Надежда Димитрова беше подготвила презентация с важни съвети за тяхната безопасност като участници в уличното движение. Малчуганите се включиха с огромно вълнение в подвижната игра „Светофар“, „Вярно-невярно“ и от своя страна поздравиха със стихчета и песен гостите от МКБППМН гр. Етрополе – г-н Лазар Василев и представителите на РУ на МВР гр. Етрополе – полицейски инспектор Цветомира Велчева и полицейски инспектор Пламен Вешев.

Като награда за отличното си представяне, децата получиха комплекти за рисуване, осигурени от МКБППМН гр. Етрополе.

След това мероприятието се прехвърли на сглобената подвижна площадката по БДП в двора на ДГ „Слънчице“, където демонстрираха и на практика своите знания за безопасност на движението.

Най-вълнуващ момент за всички деца беше, когато играха ролята на пътни полицаи, раздавайки послания към шофьорите: „Пази децата на пътя“ и напомняйки на възрастните за отговорността, която носят като водачи на МПС за опазване живота и здравето на пътя.

Колективът на ДГ „Слънчице“, гр. Етрополе призовава всички участници в движението по пътищата да бъдат по-толерантни, по-внимателни, да пазят децата и да не превишават скоростта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *