Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Европейски ден на спорта в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“

За поредна година се проведе Европейски ден на спорта в училище с послание „Спорт без отпадъци – чисти събития“. Акцентът е да се възпитава отговорно поведение у подрастващите към околната среда. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа. Организира се от Сдружение „BG Бъди активен“ @БГБъдиактивен и е част от националната кампания NowWeMOVE, които са официално подкрепени от МОН и ММС.

Тази година официални гости на празника в училище бяха Владимир Далаклиев – таекуондист, първият медалист за България от световни първенства и многократен медалист от Европейски първенства – треньор, както и състезатели на таекуондо клуб „Сунг Ри“ – Ботевград и многократните шампионите на България по баскетбол – мъже – от спортен клуб „Балкан“.

Състезателите по таекуондо демонстрираха своите професионални и вдъхновяващи умения. Баскетболистите направиха много атрактивен демонстративен мач 3 на 3 с малките баскетболисти от ОУ „Никола Йонков Вапцаров“.

Важна част в Европейския ден на спорта беше Екокодът на нашето училище Отпадъчко – спечелил ни Златна награда в конкурса „ Влез в зеления кръг. Бъдещето е в нашите ръце“. Той беше тук, за да ни напомня за своята мисия и да прикани всички да събират разделно отпадъците.

Учениците от 4 клас поздравиха присъстващите и с две песни – „Еко песничка“ и „Високи сини планини“.

Проведохме щафетни игри с представители от 4 клас, които показаха бързина, съобразителност, мисъл и знания за разделно събиране на отпадъци. С учениците от 1,2 и 3 клас проведохме „Щафетни игри“ състезания с елементи от Леката атлетика и Баскетбола.

Денят беше изпълнен с много вдъхновяващи моменти, емоции, настроение и много усмивки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *