Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОДМВР-София е бенефициент по проект „Енергийно обновяване чрез прилагане на мерки за енергийна ефективност на административната сграда на РУ-Правец“

Проектът се изпълнява в рамките на оперативна програма „Национален план за възстановяване и устойчивост“, управляван от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, по процедура BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“.
 
Проектът е финансиран със средства от Европейския съюз, като размера на безвъзмездната финансова помощ е  580 311.69 лв., а осигуреното съфинансирането от страна на бенефициента е 11 640 лв. 

Изпълнението на проекта предвижда прилагане на високоефективни, устойчиви енергийни мерки за сградата на РУ-Правец при ОДМВР-София, включващи топлинно изолиране на покрив и външни стени, подмяна на съществуваща дограма, подобряване на енергийните характеристики на тръбна мрежа за транспортиране на топлоносител гореща вода, енергоспестяващо осветление в общите части и др. Крайният срок за изпълнение на проекта е 30.06.2026 г.

С реализацията на проектното предложение за сградата на РУ-Правец при ОДМВР-София се цели намаляване на разходите за енергопотребление – постигане на  минимум 30% спестяване на първична енергия и минимум клас на енергопотребление „В“,  подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградата, както и подобряване на условията в помещенията за предоставяне на административни услуги и работния процес на служителите.

Заложените очаквани резултати от изпълнението на проекта са в подкрепа на цялостния процес на обновяване и поддръжка на държавни и общински сгради за административно обслужване и принос за изпълнение на целите на дългосрочната национална стратегия за подпомагане обновяването на националния сграден фонд от жилищни и нежилищни сгради към 2030 г.

Източник: www.mvr.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *