Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Старт на предизборната кампания за предсрочния вот днес – 27 октомври

От полунощ вече започна предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври. За участие в изборите са регистрирани 23 партии и 9 коалиции. Предизборната кампания приключва в 24.00 ч. на 25 октомври.

В последния ден преди изборите е ден за размисъл, а агитацията е забранена. Кампанията по закон се води само на български език. Задгранични избирателни секции ще има в 60 държави. Българските граждани в чужбина, които имат право и желаят да гласуват на изборите трябва да попълнят заявление до 1 октомври.

До 5 октомври трябва да определи броят на секциите и местата за гласуване зад граница. За участие в изборите са регистрирани 23 партии и 9 коалиции. Предизборната кампания приключва в 24.00 ч. на 25 октомври. Кампанията по закон се води само на български език. В последния ден преди изборите е ден за размисъл, а агитацията е забранена.

Задгранични избирателни секции ще има в 60 държави. Българските граждани в чужбина, които имат право и желаят да гласуват на изборите трябва да попълнят заявление до 1 октомври. До 5 октомври трябва да определи броят на секциите и местата за гласуване зад граница. По предварителни данни в страната ще бъдат разкрити 11 647 секции, като в 9353 ще се гласува с машина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *