Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кош в края раздели Шумен и Балкан в Ботевград

Шумен загря за старта на новия сезон в Sesame НБЛ. Баскетболистите на Янко Янков надвиха Балкан с 94:92 в контрола, която се изигра в „Арена Ботевград“ и бе последна за двата отбора.

Така „жълто-зелените“ натрупаха втори последователен успех в хода на своята подготовка и същевременно спряха успешната серия на състава на Васил Христов от четири поредни победи. Шуменският отбор завърши четири успеха и две поражения. От своя страна балканци финишираха проверките със същия баланс. 

Според обновената програма Шумен ще приеме Миньор 2015 в първия кръг, а Балкан ще бъде домакин на Берое Стара Загора

Гостите се радваха на солидно представяне в нападение и постепенно натрупаха двуцифрена преднина, която след 10 минути игра стигна до 11 точки. Във втората част „жълто-зелените“ продължиха да показват на какво са способни и рядко позволяваха на своите съперници да си мечтаят за обрат, за да се изстрелят при 54:39 на голямата почивка.

Въпреки че домакините показаха съвсем друго лице при подновяването на играта, шуменският отбор отново бе в по-добра изходна позиция и не се даде, повеждайки с 10 точки в края на предпоследния период. Във финалната десетка действащите вицешампиони отново не се предадоха и в края на мача поставиха равенството на таблото, но в последната атака Джакори Ийли взе неата в свои ръце и отбеляза със сирената, пращайки радостта в гостуващия лагер.

Бено Зечич се отличи за „жълто-зелените“ с 32 точки. Джакори Ийли приключи с 26, Отас Айкекполор остана с 13, Рей Идоу има 12, Баръш Мустафа регистрира 11 точки.

Къртис Джоунс отговори за Балкан с 29 точки и 7 асистенции. Иван Гавврилович отбеляза 17 точки, Андрей Иванов наниза 13, Тайър Маршал записа 12, Константин Тошков вкара 11.

Източник: bgbasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *