Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Играчите на Балкан преминаха тестове за оценка на физическото им състояние

Мъжкият отбор на Балкан наскоро премина кардио-пулмонален стрес тест. Тези важни изследвания имат за цел да оценят физическата форма на играчите и цялостното им състояние.

Кардио-пулмонален стрес тест, известен също като велоергометричен тест или бягаща пътека тест, е неинвазивна процедура, предназначена да оцени реакцията на сърцето към упражнения. По време на този тест спортистите се упражняват на бягаща пътека, докато се наблюдават различни жизнени показатели, включително сърдечна честота, кръвно налягане, дишане и нива на кислород.

Играчите на Балкан бяха подложени на стандартна процедура за кардио-пулмонален стрес тест. Преди началото на теста всеки играч беше свързан към специализирано медицинско оборудване, което следи жизнените му показатели. След това те започнаха постепенно да увеличават интензивността на своето упражнение, като първоначално поддържаха леко темпо на бягащата пътека. Интензитетът постепенно се увеличаваше на редовни интервали, позволявайки на специалистите да съберат ценни данни за реакцията на сърцето на играча към упражненията.

Тестът продължи, докато играчите достигнаха предварително определена целева сърдечна честота или показаха признаци на умора. Цялата процедура отне приблизително 60-90 минути на играч, в зависимост от индивидуалната фитнес и ниво на подготовка.

Резултатите от теста на състезателите на Балкан разкриха, че всички са в отлично здраве и показват високи нива на издръжливост.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *