Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Партийната организация на БСП в Ботевград отново гласува доверие на Иван Ченчев за водач на листа в 26 МИР

Народният представител Иван Ченчев бе издигнат за водач на социалистите в София област от ботевградските социалисти за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. За осем години депутатът не е пропуснал нито едно събитие в календара на общинската организация. Ченчев познава отблизо работата на основните партийни организации. Това е един от мотивите на местните социалисти да го номинират, в болшинството от проведените събрания на редовите членове.

На провелата се вчера общинска конференция на БСП -Ботевград социалистите издигнаха и ръководителят група съветници в Общински съвет-Ботевград, Борис Дренов, за кандидат за народен представител. Дренов  е добре познат в общината с активната си работа като общински съветник. Подпомогнал е десетки граждани и организации, без да се афишира.

В работата на конференцията участваха 55 делегати. Петдесет от тях гласуваха „за“ предложението Иван Ченчев и Борис Дренов да бъдат издигнати за кандидати за народни представители, един се въздържа.

В доклада си председателят на Общински съвет на БСП, Николина Цолова, представи актуалната политическа обстановка. Докладът бе приет с гласовете на 48 делегата, двама се въздържаха.