Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Водачите на листи в 26 МИР-София област

Ден преди да изтече крайният срок за подаване на предложения за регистрация на кандидатски листи на партии, коалиции и независими кандидати за участие в изборите за народни представители, насрочени за 27 октомври 2024г. станаха ясни водачите на листи. В София област водачите на листите са:

Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – Младен Маринов.

Младен Найденов Маринов български офицер от МВР и юрист. Министър на вътрешните работи на България от 20 септември 2018 до 24 юли 2020 г.

Коалиция „Продължаваме промяната- Демократична България“ – Атанас Славов.

Атанас Владиславов Славов е български юрист конституционалист, преподавател и политик. Народен представител в XLV, XLVI, XLVII, XLVIII и XLIX народно събрание.[1] Избран от XLIX народно събрание за министър на правосъдието в правителството на Николай Денков.

ПП „Възраждане“ – народният представител Ангел Славчев

„ДПС-Ново начало“ – Калин Стоянов

Калин Георгиев Стоянов е български полицай, главен комисар от МВР и политик. Бил е директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Избран от XLIX народно събрание за министър на вътрешните работи в редовното правителство на акад. Николай Денков. Преназначен на същия пост в служебното правителство на Димитър Главчев.

„БСП-Обединена Левица“ – Владимир Георгиев – oт 20207 г до 2011 е общински съветник, след това кмет на Самоков от 2011 до 2023г.

ПП „Има такъв народ“ – Венцислав Асенов

Роден в гр. Елин Пелин през 1985г. Завършил е Техникум по керамика и стъкло в с. Гара Елин Пелин. В момента е студент в Минногеоложки университет. Член и областен координатор на ПП ИТН за София област от създаването на партията. Народен представител в 46-то и 50-то Народно събрание, както и общински съветник в общ. Елин Пелин и председател на комисия по “Устройство на територията, строителство, екология, селско и горско стопанство”. От 2011г се занимава с частен бизнес.

Да припомним, крайния срок за регистрацията на листи е 24.09.2024г. – 17:00ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *