Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОбС-Етрополе връчиха по време на заседанието си почетен знак и плакет на Калинка Пушкарова

На 26.09.2024 г. се проведе 14-то редовно заседание на Общински съвет-Етрополе. В началото на заседанието председателят на ОбС-Етрополе г-жа Боряна Керемидска връчи на Калинка Пушкарова почетен знак „За граждански принос“ и „Плакет с разтворена книга“ за заслугите й в развитието на културата и запазването на традициите в община Етрополе. Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров поднесе красив букет на г-жа Пушкарова и искрено й благодари за приноса, който има за съхраняването на традициите и популяризирането на града и ансамбъла „Балканска младост“.

На заседанието присъстваха 16 общински съветници. Проектът на дневен ред от деветнадесет  точки бе допълнен с една извънредна точка.

По първите три точки от дневния ред  Кметът на Общината даде отговори  на отправените питания от страна на групата общински съветници от МК „КОАЛИЦИЯ ЛЕВИЦАТА!“(ПП „ЗС“ АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ“).

По точка четвърта от дневния ред  общинските съветници приеха решение, с което одобриха кандидатите за съдебни заседатели, двама за Софийски окръжен съд и тринайсет за Районен съд-Етрополе.

По точка пета, с единодушие съветниците приеха отчета на бюджета на Община Етрополе за 2023 г.

В следващите три точки от дневния ред, по предложение на Евгени Илиев – председател на постоянната комисия по „Бюджет, финанси, икономически дейности, общинска собственост“, Общинският съвет избра проверител-дипломиран експерт счетоводител, който да извърши доброволен независим одит на годишния финансов отчет за 2024 г. на трите търговски дружества с общинско участие – Многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Ал. Герчев – Етрополе“, „МИР-И“ ЕООД и „Медицински център I – Етрополе“ ЕООД.

Като девета точка от дневния беше включено предложение от общинския съветник Борил Караканов за увеличение месечните възнаграждения на общинските съветници за участие в заседания на съвета –  от 600 лв. на 800 лв. и в заседания на постоянните комисии – от 20 лв. на 40 лв. След направените изказвания и проведеното гласуване, съветниците не можаха да съберат необходимите девет гласа „за“, поради което предложението не беше прието. 

Следваха, разглеждане на отчет за изпълнение на Решенията на Общински съвет – Етрополе за периода 01.01.2024-30.06.2024 г., актуализация на Програмата за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост за 2024 г. С единодушие предложенията по тези точки станаха решения на Общинския съвет.

Останалата част от заседанието протече при кворум от петнадесет общински съветници, след като общинският съветник  Димитър Димитров напусна заседанието.

Дебати бяха проведени по следващите две предложения, които касаеха възстановяване на земеделски земи от общинския поземлен фонд, като предложенията не бяха приети.

Следващите предложения от дневния ред бяха приети с единодушие.

Заседанието завърши с разглеждане на предложение относно кандидатстване на Община Етрополе по Програма за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост към Министерството на младежта и спорта с проект: „Основен ремонт на Спортна зала №2 „Стоян Николов“, гр. Етрополе“, което стана решение на Общинския съвет.

Пълен запис на 14-то заседание на Общински съвет-Етрополе може да гледате на следния линк, които може да намерите ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *