Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Християн Ненов и Христос Петров от Клуб по бокс Балкан завоюваха шампионски титли на Държавно първенство в Добрич

Християн Ненов от Клуб по бокс „Балкан” (ученик от VII Б клас на ОУ”Св.Св. Кирил и Методий” завоюва златен медал и шампионска титла на Държавно лично отборно първенство по бокс, което се състоя в Добрич.

Християн тренира бокс при Пейчо Багдатов само от 6 месеца и вече е републикански шампион. Той се състезава в категория 72 кг.В първия мач се изправи срещу Божидар Недков от Пазарджик. На предходното отборно първенство  миналата година Християн загуби от него на финал, а сега го побеждава още в първата среща. Във втората среща нашият  състезател играе срещу представител на домакините и във втория рунд с отказване на противника, Християн става републикански шампион.

Друг наш боксьор Нецо Димитров, също ученик в ОУ”Св.Св.Кирил и Методий” се класира на трето място в категория 43 кг – той победи на четвъртфинал и загуби на полуфинал. Христос Петров от БК Балкан също стана републикански шампион на България в категория 68 кг ,а Боби Рисков загуби на четвъртфинал в категория 36 кг. Християн и Христос отиват на европейско първенство в Грузия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *