Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отборът ОУ“Н.Вапцаров“(5-7 клас) стана републикански шампион в Ученическите игри по баскетбол

Момчетата на ОУ“Никола Вапцаров“, с  треньор Светла Ралчева, завоюваха в Перник първо място на финалите на ученическите игри по баскетбол, във възрастова група 5-7 клас.

Ученическите игри се организираха под егидата на Министерството на образованието и науката, Министерство на физическото възпитание и спорта и Българската асоциация „Спорт за всички“.

За финалите се класираха 10-те най-добри отбора от страната, като всеки един от тях игра по две срещи в своята група. Десетте отбори зонални първенци, които бяха разделени в 2 предварителни групи по 5 отбора.Отборът на ОУ“Н.Вапцаров“ победи училищните отбори на Хасково, Русе и Перущица, преди да играе полуфинали с Шумен.

На полуфинали нашият отбор надви своите връстници от ОУ“Йоан Екзарх“ град Шумен с резултат 83 :65. Днес играха финали с ОУ“Васил Левски“ град Троян,където станаха републикански шампиони, след оспорван мач с резултат 64:62.

Шампионската титла дава право на ОУ“Н. Вапцаров“ да участва на Световното първенство за ученически игри догодина в град Задар, Хърватия, което се организира за първи път в тази възрастова група, съобщи треньорът Светла Ралчева.

Честито на отбора, треньора Светла Ралчева и на училищното ръководство!