Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Спорт и забавни игри организира Сдружение „Трудолюбци“ в европейската седмица на физическата активност Move Week

Деца и родители отново се събраха в „Парк@ място“ в Трудовец, за да се включат в състезателни игри, организирани от Сдружение „Трудолюбци“. Идеята бе не само да бъде насърчена спортната активност, но мисълта за опазване на околната среда.

Близо 60-70 човека станаха част от спортния полуден, като се включиха в състезания с тротинетка и велосипеди, тенис на маса, стрелба с лък. Най-забавната игра бе предизвикателство в балони, където децата откриха своето спортно предизвикателство в балон, изписано на листче. Някои скачаха, други правиха лицеви опори, трети тичаха до определена цел. Награди и забавления имаше за всички.

Вдъхновени от БГ Бъди активен сдружението организира и работилница за полезни предмети от отпадъци, с която да насърчат „зелено мислене” – намаляване на отпадъците. Децата изработиха играчки и саксии, в които засадиха цветя. Партьорите на сдружението от сдружение  БГ Бъди активен предоставиха рекламни материали за „Място без отпадъци“. „Искаме да промотираме дейности за намаляване на отпадъците по време на различни събития“, каза Мая Пенчева, председател на сдружение „Трудолюбци“.
В събитието се включиха и учители от ОУ“Л.Каравелов“, които оказаха помощ в провеждането  на игрите.