Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Литературна програма на тема „Доброто“ представиха ученици от театрален клуб „Сълза и смях“ в Дом за стари хора „А.Атанасов“

Литературна програма на тема „Доброто около нас“ представиха ученици от  театрален клуб „Сълза и смях“ към  ППМГ“Акад.проф.д-р Асен Златаров“ в Дом за стари хора „Андриан Атанасов“ Ботевград.Ръководител на клуба е преподавателят Дивна Николова, която е автор на част от стиховете, които представиха гимназисти от различни класове. Програмата откри г-жа Николова, която заяви,че гостуването на Златаровци в Дома е доброволен акт, с който се надява те да внесат радост в ежедневието на възрастните хора.

Участниците в клуба се постараха с изключителна емоция да поднесат житейски мъдрости за живота и как доброто помага на хората. Те се редуваха в своя изказ и след всяка цитирана  мъдрост заслужено бяха аплодирани.

„Доброто изисква смирение, чистота в помислите, покорство пред всички знайни и незнайни човешки добродетели. Всеки има нужда от добро, особено когато най-малко го очаква. Да подариш някому опора, да докоснеш душата му , да видиш красивото в него. Може да издигне човек от дълбините на отчаянието  до висините на земния рай. Доброто винаги побеждава. Просто трябва да имаме очи за това. Най-красивата черта, която човек може да има, е доброто сърце“. Това бяха само част от стиховете в представената програма.

„Не за първи път идваме при вас, но нашето училище има традиции да прави благотворителни концерти  било в помощ на деца и техните родители.  С този клуб децата решиха просто да ви зарадват и вас, тъй като темата е доброта. Смятам, че вие заслужавате тази тема. Това каза директорът Даниела Колева, в края на ученическата проява. Те пожела на възрастните хора спокоен и дълъг живот.