Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Лидерът на БСП Корнелия Нинова получи вот на доверие от партийните организации в страната и оттегли оставката си на Конгреса

Корнелия Нинова обяви, че оттегля оставката си. В изключително емоционално изказване пред делeгатите на 49-тия Конгрес на БСП, тя заяви, че няма да внесе доклад за оттеглянето си. Думите й бяха посрещнати с аплодисменти, които продължиха повече от минута.
Нинова бе категорична, че е взела решението заради бъдещото на партията. Предлагам точка две – констатиране на оставката да отпадне, поради липса на такава, заяви Нинова и призова делегатите да не приемат и точка за промяна в устава и да оставят членовете на БСП пряко да избират своя председател. 
Аз съм тук, върнах се, защото БСП не се продава, категорична бе Нинова.

How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014

Време е да поработим за местните избори, да дадем победа на социалистите, не за да имаме постове, а за да я има България, завърши Нинова.

Тя призна, че не е подозирала какво ще предизвика с решението си да подаде оставка. Отворих Кутията на Пандора и много хора помислиха, че могат да започнат да преразпределят помежду си останалото от партията. За последнитеседмици се задейства цялата репресивна и гнусна машина на задкулисието. За две седмици видях как всички пороци на прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП, заяви Корнелия Нинова. Според нея различни политически и икономически лобита са задвижили интересите си за овладяване на БСП и за поставяне начело на нов председател. На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа от тук, от това място, защото не ходя в кабинетите им: „Наиграхте се последната една седмица – затворете си портфейлите, уважаеми господа“, подчерта Нинова.
БСП не се продава! По-скоро търговците ще напуснат храма, отколкото да ви дадем да го превземете отвътре, повтори категорично лидерът на партията. 

БСП не се продава, тя не е стока – ако можете да купите 10-20 търговци в храма, зад каузата на партията стоим стотици хиляди, продължи Нинова. 

В момента сме на прага на криза с неизвестен край, причини за нея има много, но поводът съм аз, отчете още лидерът на партията. При цялата свършена работа, стотиците срещи, усилията ви, труда ви и покачващото се доверие в БСП, в момента ние сме на прага на криза с неизвестен край. След загубата на европейските избори, веднага на другия ден, не се чакаше обявяването на резултатите, Георги Гергов ми поиска оставката. След него се включиха и други другари. Отвори се стара рана, допълни Нинова. Тя подчерта, че след пренареждането на листата за евровота е казала, че отговорността носи Националният съвет. Но моята представа за морал и достойнство в политиката, за личен пример как се носи отговорност, за модерен европейски политик, не ми позволи това- да се крия зад колективна отговорност, т.е. безотговорно, каза още Корнелия Нинова и посочи, че е сгрешила в последствията от това си действие.

Много е важно България да не остава без политическа опозиция, защото това ще бъде пагубно за нашата демокрация.

Това каза пред журналисти в село Труд президентът Румен Радев по повод оттеглената оставка на Корнелия Нинова на конгреса на БСП днес, цитиран от „Фокус“.

„Мисля че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки“, каза още Радев и допълни, че един лидер на партия не трябва да се води само от това как той лично се чувства, а как се чувства партията му, за да бъде силна.

Отвори се стара рана, допълни Нинова. Тя подчерта, че след пренареждането на листата за евровота е казала, че отговорността носи Националният съвет. Но моята представа за морал и достойнство в политиката, за личен пример как се носи отговорност, за модерен европейски политик, не ми позволи това- да се крия зад колективна отговорност, т.е. безотговорно, каза още Корнелия Нинова и посочи, че е сгрешила в последствията от това си действие.

„Преди три години ме избрахте за председател с програма, в която има ясно пет разписани ангажименти: 3 за БСП и 2 за България. За партията – предложих преместване на тежестта от централната партия към общинските структури и увеличаване на субсидията за тях. Променихме устава така, че всеки член на партията да избира председател. Увеличихме финансирането на структурите два пъти, за да можете да работите спокойно. Отменихме организационните съвети, които ви сменяха ръководствата насила. Отворихме партията за млади и подготвени хора, които да са мост – 13 депутати имаме до 40 г., 46 от депутатите за първи път са такива“. С тези думи Нинова се обърна към делегатите на Конгреса.

„Точките, които обещах с грижа за България: През 2016 г., когато ме избрахте, заявих, че правителството на Бойко Борисов води страната към катастрофа и обещах да сме опозиция – изпълних го. Отказахме договорки за власт и пари. Ангажирах се пред вас да направим план за развитие на страната и изваждането й от кризата – изготвихме „Визия за България“ след над 500 срещи с експерти от цяла България“, съобщи още Нинова.

Много е важно България да не остава без политическа опозиция, защото това ще бъде пагубно за нашата демокрация.

Това каза пред журналисти в село Труд президентът Румен Радев по повод оттеглената оставка на Корнелия Нинова на конгреса на БСП днес, цитиран от „Фокус“.

„Мисля че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки“, каза още Радев и допълни, че един лидер на партия не трябва да се води само от това как той лично се чувства, а как се чувства партията му, за да бъде силна.

Източник:duma.bg