Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Марконис“ постави края на учебната година с отлични оценки от Университета Кеймбридж и спектакъла „Чудо ли е?“

За 14-ти пореден път, тази вечер, езиков център „Марконис” проведе своето тържество – запазена марка, по случай завършването на учебната година, започнала с много надежди и усмивки на 14 септември-Кръстовден. 

На финала на десетките усилия положен труд, в усвояване на знания по английски език, бе представен спектакълът „Чудо ли е?”. Той показа за пореден път резултатът от метода T.I.M.E., патентован от управителя д-р  Николай Николов. С подчертано актьорско майсторство възпитаниците на „Марконис” показаха пред своите родители, баби и дядовци, отлично владеене на разговорен английски език. Освен това те демонстрираха и отлично развити лидерски умения, подчерта управителят, д-р Николай Николов, в последващата част от програмата. Плакатът бе дело на Мирослава Нинова – възпитаник на езиковия център.

Церемонията започна в 18.30ч. в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884” Ботевград с посрещане знамето на езиков център „Марконис”.

Преди официалната част, на присъстващите бе представен  филм, посветен на постигнатите успехи на „Марконис” през изминалата учебна година. Сред тях е участието на д-р Николай Николов в международни  конференции в теологично училище за момчета в Нова Зеландия и на международна конференция в Кайро на тема: „Перспективи в оценяването на световните езици в Американския университет в Кайро, испанския институт „Сервантес” и др”. Така за България, за Ботевград и д-р Николай Николов се чу на 6-ти пореден континент. Навсякъде той презентира метода „T.I.M.E. оценяването – ефективно средство за оценка на езиковото и сценично представяне на обучаваните в процеса на обучението по английски език като чужд“,с което  предизвиква огромен интерес у многобройната ентусиазирана публика.

Без предварително написани слова, управителят Д-р Николов внесе изключителна емоция на празника. „В ден като този, с толкова страхотни ученици, думите никога не са достатъчно силни”. С тези пословични думи д-р Николов откри своята тържествена реч. Той съобщи най-голямата новина е, че всички деца в „Марконис” са номер 1.  И не случайно – резултатите го показват!

По традиция най-напред г-жа Румяна Видинова и г-жа Нели Дакова връчиха  свидетелствата за завършено езиково ниво най-малките ученици от Pre- Junior и A- Junior. След това д-р Николов връчи сертификати на успешно издържали изпитите на Университета Кеймбридж. За детските нива статистиката е, че от 33-ма ученици, 12 са с пълни шестици. Оценките между Отличен 5.50 и 6.00 по шестобалната система са 23. Средният успех на всички по шестобалната система е Отличен 5.59. Това, което е огромен успех за „Марконис” тази година е, че най-високите оценки от изпита на Кеймбридж в детските нива са за компонент „говорене”, който е най-трудният. Средният успех за този компонент е Отличен 5.73.

Празникът не мина и без двете най-големи отличия – „Ученик на годината 2019” и „Учител на годината 2019”.

За отличен успех по английски език през изминалата учебна година, за силния му дух, за постоянното доказване на персоналните му достойнства, за изявените му лидерски качества и добре развита емоционална интелигентност, почетното звание „Ученик на годината 2019” бе присъдено на Никола Бориславов Иванов. Той получи с пълен отличен сертификат на Университета Кеймбридж.

Наградата  „Учител на годината 2019” д-р Николай  Николов връчи на Полина Дишкова за уникалното й умение да отключва и най-здраво залостените двери на знанието, за таланта й безусловно да побеждава в просветителската мисия, както и за несравнимата й отдаденост и завиден чар в работата.

„Определено това почетно звание нямаше да държа днес в ръцете си, ако не бяхте всички Вие, които виждам днес в залата и всички, които виждам тук на сцената – тези прекрасни ученици, които наистина бяха невероятни във всеки един учебен час. Показаха колко са знаещи, колко са можещи, а тази вечер показаха и колко са талантливи и  артистични”, каза Поли Дишкова. Тя отправи благодарност и на родителите – за доверието и разбирането през цялата учебна година, и не на последно място благодари на безкрайно сплотения и невероятен екип на училището. Тя сподели една тайна: „Когато бях ученичка в „Марконис”, и сега като преподавател, през цялото време усещам една различна, много специална атмосфера. Като ученичка се чудех, на какво се дължи тя?! Дали на начина на преподаване, дали че срещнах своите съученици и приятели в „Марконис”?! Сега като преподавател мисля, че открих каква е тайната! Тя е прекрасното отношение и работа с невероятните хора от екипа на „Марконис!”, сподели най-младият преподавател в езиковото училище.

Поздравителен адрес от АВО изпитен център бе изпратен до „Марконис” за завоюваните поредни успехи и за отстояване авторитета на езиковия център. „Гордейте се с постигнатите резултатите на изпитите на Кеймбридж и продължавайте все така да бъдете мотивирани и целеутремени. За нас е чест на работим с Вас“,  казва в поздравителния адрес  Върбинка Хаджидимитова, академичен директор на Езиков и изпитен център АВО.

Специален гост на празника бе бивша ученичка на „Марконис”, завършила Американския колеж в София – Марина. Тя сподели от сцената, че се чувства горда, че е била възпитаничка на езиковия център. „Без обучението тук, не зная как бих се справила през трудните 5 години в колежа”, добави тя. На настоящите и бъдещи възпитаници пожела хъс в ученето, да следват мечтите си и да покоряват всички върхове, които пожелаят.

Д-р Николов подари червена роза на преподавателите в „Марконис”- Цецка Кирилова, на Гергана Муховска, г-жа Иванова, Нели Дакова, Румяна Видинова, Поли Дишкова и на диригента на Общински духов оркестър – Иванка Савова. Мотивът му бе тяхната безупречна работа и професионализъм.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *