Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ремонтът на тунел „Витиня“ по магистрала „Хемус“ ще приключи някога през 2020 г

Между шест месеца и година и половина още ще продължи дискомфортът за пътуващите по магистрала „Хемус“, става ясно от справка на пътната агенция до „Капитал“, според която започналият миналото лято ремонт на тунел „Витиня“ в посока София ще приключи през 2020 г. – неясно обаче точно кога. Преди това в продължение на близо година и половина бе ремонтирана и тръбата в другата посока, така вече 3 години „Хемус“ е запушена. Отделно са и неспирните ремонти по виадуктите и други участъци на магистралата.

Неудобството е само част от проблема, който шофьорите решават с цената на време и средства – като минават по „Тракия“ на път за Северна България. Друг проблем са десетките милиони, които потъват в ремонтите по непрозрачен начин.

От 2016 г. насам във „Витиня“ са налети над 27 млн. лв., а предвид, че основната инвестиция в настоящия ремонт все още предстои, то сметката ще приближи 50 млн. лв. Изпълнител официално е държавната „Автомагистрали“, която обаче често ползва подизпълнители, които неясно как подпира и срещу какви цени. От компанията сега не отговориха дали има такъв и при настоящия ремонт и кой е той. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *