Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Започва изкърпване на улици във Врачеш от 28 юни

От 28-ми юни (петък) „Автомагистрали”-клон Дупница започват поетапно изкърпване на дупките по уличната мрежа в село Врачеш. Това съобщиха от общинската администрация.

Общата дължина на улиците, които подлежат на текущ ремонт е 3 200 кв.м. За целта ще бъдат вложени близо 60 хил.лв от общинския бюджет.

Улиците, които ще бъдат ремонтирани са: „Преслав”, „Явор”, ул.”Съединение”, ул.”Васил Левски”, ул.”Захари Стоянов”, ул.”Патриарх Евтимий”, ул.”Иван Вазов” и ул.”Трети март”.

Да припомним, че на редовното заседание на Общински съвет-Ботевград, провело се на 30 май, бяха гласувани и отпуснати 35 хил.лв. за полагане на асфалт върху улици, на които никога не е имало такъв. Това са ул.”Шипка”, „Ясен” и „Витиня”.

Само преди дни обитатели на ул.“Захари Стоянов” изпратиха запитване до botevgrad. news, не се ли предвиждат ремонтни дейности по нея, тъй като повече от една година преминаването на автомобили по въпросната улица е трудно.

След множество ВиК аварии, асфалтовата настилка е изронена, асфалтът е пропаднал на места,  капаците на отводнителните шахти са силно деформирани и са сериозна предпоставка за пукане на автомобилни гуми. Търпението на жителите на тази улица е изчерпано и те настояват улицата да бъде преасфалтирана там , където е необходимо, така, че да може да се минава спокойно по нея.

За този проблем кметът на Кмество Врачеш – инж. Марин Бончовски е уведомявал няколко пъти ВиК операторът, тъй като остарялата ВиК инфрструктура е ремонтирана не веднъж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *