Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Много отсъстващи и ниски резултати на матурите предизвикаха проверка в ТПГ „Стамен Панчев“

Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград. Причината – голям брой отсъстващи ученици и нередности в документацията.
Директорът и преподаватели твърдят, че сградата е била заключена заради проверката, а децата – стресирани.
Проверката е била извършена в петък в гимназия „Стамен Панчев“. Учителите казват още, че са видели деца да скачат от първия етаж на училището, за да излязат в голямо междучасие. Проверяващите отричат всички твърдения. Обясняват, че един униформен полицай на входа задържал закъснелите за минути, за да е коректно преброяването на присъстващите вътре. При предишни проверки се оказвало, че след влизането на инспекторите рязко се вдигал броя на учениците.
Сред учениците не е имало никакво напрежение. Напрежение се създаде от педагози.„, обясни Росица Иванова от РУО-София област.
Проверяващите констатират , че 57% от децата липсват.
Родителят е този, който ще пусне детето си. Аз отивам и казвам, че това дете трябва да дойде, а той казва „Няма да дойде.“ Какво да направя аз?„, попита директорът на гимназията Катя Ценева.
За съжаление, констатациите от извършените проверки в училище говорят точно обратното – за крайна невъзможност на този директор да се справя със служебните си задължения.„, коментира от своя страна Росица Иванова.
Регионалното управление на образованието е направило проверката и заради резултата на зрелостниците на матурите – среден успех 2,87.

Източник: bTV Новините

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *