Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград започна доставката на парко-елементите за облагородяване на междублокови пространства по програма „Красива община“

На  21 юни,петък, бе извършена първата доставка на детски съоръжения  и парково оборудване на живеещи в блок 56 в ж.к. „В.Левски“ по проекта на Община Ботевград  „Красива община“. Обитателите на блока  монтираха съоръженията  през почивните дни. Те бяха одобрени с проект „Облагородяване на задблоково пространство“ и получиха два вида детски люлки и детска пързалка, ударопоглъщаща каучукова настилка, тротоарни плочи, паркинг елементи и 30 броя широколистни храсти.

 С това стартира доставянето за първите пет одобрени проектни предложения, като са участвали до момента от общо 13. Оборудването е избрано по специален каталог на програма „Красива община“ , който е одобрен от Общински съвет.  Той бе предложен на кандидатите, които желаят да облагородят междублоковите пространства и квартални градинки в Ботевград и селата.

Да припомним, че финансирането на проектните предложения е в размер до 3 хил.лв . с ДДС. На бенефициентите се предоставят материалите директно от общинската администрация. Няма ограничение за броя на проектните предложения, които могат да участват, но те ще се приемат до изчерпване на финансовия ресурс  по програмата.

Останалите четири  проектни предложения, които кандидатстваха и бяха одобрени са:

  1. „Озеленяване и облагородяване на околоблоково пространство на бул. „Трети март“ 55, вх.В. Те ще получат 4 бр. пейки тип „София“ Арт парк, 5 бр. бетонни саксии, 2 бр кръгли кашпи и 20 бр цветя.
  2. „Благоустрояване на пространството около спортната площадка  с изкуствена тревна настилка до църквата в с.Трудовец“. Кандидатите ще получат 89 бр бордюри тип „градински ивици“, 450 броя тротоарни плочи, 4 бр. пейки тип „София“ Арт парк, комплект маса с пейки с облегалки, 2 бр бетонни саксии (кашпа), 20 броя многогодишни цветя и тревни смески.
  3. Създаване на благоприятна зона за отдих и социални контакти за живеещи на бул. „Трети март“ 1 , вх. А,Б,В. Те ще получат 4 броя пейки тип „София“, 2 бр градински люлки, маса за  шах с 4 седалки, 3 бр кошчета за отпадъци с дървен обков, ударопоглъщаща настилка.
  4. „Отдих в красивия кът“ –ж.к „Саранск“3, вх. А и Б. Те получават 3 броя бетонови пейки – шлайфана мозайка, 3 бр, кошчета с дървена обшивка, маса за шах с 4 седалки, две бетонови саксии (кашпа), 10 бр многогодишни растения и 5 вечнозелени широколистни растения.

По програма  „Красива община“ имат право  да кандидатстват домоуправители или упълномощени лица от представителите на етажната собственост, Сдружения на собствениците по чл.44 от ЗУЕС и Собственици на поне 3 имота в непосредствена близост (до 15 м) до допустимия за кандидатстване общински имот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *