Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Двамата задържани полицаи за пласиране на дрога са от Ботевград

Те са разследвани в продължение на 2-3 месеца

Арестуваха столичен полицай по подозрение, че е пласирал дрога на територията на София. Униформеният е служител на Четвърто районно управление. Светослав Иванов е работил е в отдел „Охранителна полиция”. В системата е бил от скоро, обясниха за NOVA от вътрешното министерство.

По време на специализираната операция е задържан и друг полицай от същото районно. Той обаче е освободен, защото няма доказателства да е участвал в схемата. Към момента се работи по задържането и на трети униформен, който е от провинцията. Следствените действия продължават, а в петък се очаква МВР и прокуратурата да дадат повече информация по случая.

Случаят с полицаите, които разпространяват амфетамини, започва да се разплита преди три месеца. Тогава от „Вътрешна сигурност“ започват да ги наблюдават. Установяват, че двамата са изградили мрежа от дилъри и допълват полицейските си заплати, като продават синтетична дрога в столичния квартал „Лагера“.

Рано тази сутрин проследяват доставка на поредната пратка на едро до дома на 23-годишен униформен от столичното 4-то районно. Голяма част от таблетките откриват в дома му, други разследващите намират в личния му автомобил, но разпределени на индивидуални дози. Според източници от разследването, има открити и други наркотици, както и значителна сума пари. Огледът около колата на полицая продължи няколко часа. Другият униформен е задържан на работното си място в районното. Според разследването двамата са работили заедно на наркопазара.

Източник:Nova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *