Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Нова детска площадка украси центъра на Видраре

„Когато нещо е направено с желание и с мисъл за нашите деца, не се нуждаем от много думи“. Това каза  кметът на Видраре Миглена Димитрова, на днешната официална церемония по откриване на нова модерна детска площадка в селото. Димитрова отправи благодарност към кмета на общината Румен Гунински за подкрепата и разбирането, че децата на Видраре трябва да имат свой кът и свое място, където да играят и да общуват. Кметът на Видраре благодари и на секретаря на Общината Албена Петрова , за вложеното старание, за да може площадката да  бъде една от най-хубавите в общината.

Кметът на община Правец Румен Гунински пожела децата да ползват със здраве новото съоръжение. „Ние от дефекта направихме ефект, тъй като съществуващият неизползваем шадраван бе опасен за децата. Днес съм убеден, че всички смятат, че това е най-правилното място за детска площадка. Ние никога не сме делили населените места в общината“, заяви кметът на Община Правец. Той заяви, че  родителите трябва да са спокойни, че децата им ще играят на площадка, която е сертифицирана, спрямо всички изисквания за детски площадки.

Детската площадка в село Видраре е последната от изградените вече нови детски площадки в Правец и още няколко населени места. Те бяха направени по програма „Чиста околна среда“ на ПУДООС , а проектът за тях бе подаден през февруари 2019 г и бе спечелен. Той е финансиран  от Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и съфинасиран със собствени средства на общината. Общата стойност на инвестицията за детското съоръжение във Видраре е около 20 хил.лв. Старият шадраван бе запълнен , дрениран и е излята плоча. С оглед безопасността на децата общината инвестира собствени средства за полагане на гумена настилка.