Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пенсионерските клубове от Пирдоп и Зверино гостуваха на ПК „Мургаш“с. Врачеш

smartcapture

Празнично тържество днес споделиха сред чиста природа под балкана на Мургаш пенсионерските клубове на Врачеш, Пирдоп и Зверино. Организатор на празненството са Пенсионрески клуб „Мургаш“ с.Врачеш, които бяха поканили своите колеги за обмяна на опит.  Събитието уважиха зам.кметът на общината Борис Борисов, секретарят на общината Стефка Граматикова и кметът на Кметство Врачеш – Марин Бончовски. Гостна събитието бе още народният представител от БСП Иван Ченчев. Тържеството започна в 12.00ч на Ловната база над село Врачеш.

Тържеството бе открито с приветствие от страна на инж. Бончовски, който не скри радостта си от добрите взаимоотношения на пенсионерските клубове. Той пожела това да се превърне в едно ползотворно добросъседство в Софийска област.

Зам.кметът Борис Борисов също изрази задоволство от поканата към него, като демонстрира уважение към възрастните хора, с думи на признателност.

„Искам да благодаря на всички вас, тъй като вие сте нашите родители , нашите баби дядовци, за възпитанието, за ценностната система, която сте изградили в нас във времето. Надявам се, че с бъдещите си действия няма да ви разочароваме“. На възрастните хора той пожела  да са живи и здрави, и изрази надежда да се вижда с тях все така на весели поводи.

„Всеки път, когато се виждаме, нека да бъде направено по нещо ново и хубаво за всяко едно село, което да ни дава правото да се събираме“, каза народният представител Иван Ченчев, който бе поканен на тържеството, в знак на благодарност за направено дарение.

Кметът на Кметство Врачеш – инж. Марин Бончовски  отправи благодарност към него, за откликът му да помогне на пенсионерите във Врачеш, които имаха необходимост от тента , която  е монтирана на терасата в предверието. „Искам да му благодаря, че изпълни обещанието си и направи едно голямо добро на пенсионерите“, добави Бончовски. Думата бе предоставена и на председателя на общинската организация на БСП Николина Цолова, която поздрави всички присъстващи. „Наистина е забележителен начинът по който общувате – с песни  и танци. Обменяте опит и веселие, което е пример за нас, по-младите, които идваме след вас“. Тя пожела здраве и дълголетие на всички – гости и домакини.

Председателят на Пенсионерски клуб в Пирдоп Мария Илиева сподели, че сплотеността на врачешките пенсионери е наистина впечатляваща. „Ще положим усилия  Вашата сполтеност и организираност да пренесем и в нашия клуб. Радваме се да продължаваме дружбата ни и тя да се превърне в традиция“, каза още Илиева. Приветствие към домакините отправи и председателят на  Пенсионерския клуб в Зверино – Лили Иванова. Само преди дни пенсионерите от Врачеш бяха на гости на  своите приятели от Пенсионерския клуб в Зверино . Днес те връщат визитата във Врачеш. Гостите от Пирдоп подариха картина с послание, а от Зверино музикален диск на местна група „Змей Горянин“.

Сред празнуващите бе и акушерката Мария Колоева-Заслужил гражданин на Ботевград. По време на тържеството нейни събеседници освен връстници, бяха и малка група дечица, на които тя истински се радваше. Майстор-готвач на празничното събитие бе Ангел Захариев.

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *