Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почетен знак получи проф. дтн инж.Цоло Вутов по повод празника на „Елаците“

По повод Деня на миньора, 44-годишнината на създаването на МОК „Елаците“ и 20 години от присъединяването на „Елаците-Мед“ АД към групата ГЕОТЕХМИН, „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ организира тържествен празник днес от 17.00ч на центъра в Етрополе.

Домакини на тържественото събитие бяха проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД и председател на Надзорния съвет на „Елаците-Мед“ АД и инж. Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците-Мед“ АД.

На площада бяха дошли повече от 5000 души.

Сред официалните гости на тържеството бяха вицепремиерът Марияна Николова, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, зам.-министърът на околната среда и водите, председателят на Българската минно-геоложка камара, посланиците на няколко държави, ректорът на Минно-геоложкия институт и много други. 

Официалната програма започна с кратък филм за „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“. След това приветствие към всички присъстващи отправи изпълнителния директор на предприятието Драгомир Драганов. Кметът на Етрополе Димитър Димитров също поздрави жителите на града и общината, както и поздравителни речи произнесоха и официалните гости.

За изключителен принос към развитието на Етрополе и общината специален почетен знак бе връчен на управителя на Геотехмин и председател на Надзорния съвет на „Елаците -Мед“ проф. дтн инж.Цоло Вутов. Той сърдечно благодари, като посвети това отличие на целия колектив сега и на всички хора, работили назад в годините за развитието на „Елаците“.

В момента в предприятието работят повече от 1800 души от 8 общини, а средната работна заплата е 1270 долара.

Тържествената част завърши с водосвет за здраве и благоденствие, ръководен лично от Негово Впр.Ловчанския митрополит Гавриил.

Празникът продължи с богата музикална програма, с участието на:

Танцов ансамбъл „Балканска младост“ и Етрополска духова музика 

Валя Балканска и гайдарят Петър Янев

Нели Петкова

Красимир Радков

Николина Чакърдъкова

Неврокопски танцов ансамбъл

Музикантите от Куку-Бенд, балет Магаданс и Гъмзата Брас Шоу.

.