Как се празнува 8 декември по време на пандемия?

Ресторантьори търсят „вратичка” в заповедта за единен вечерен час

За предстоящия 8 декември по-големите групи от студенти – между 15 и 20 души, ще се събират в къщите за гости. Затворените заради пандемията заведения оставят празни хотелите в големите курорти. Студентският празник обаче все пак ще бъде полят, тъй като младежите се насочват към по-малките и уединени места за настаняване. Това показа проверка в онлайн платформите за резервации.

По думите на председателя на Съюза на туристическия бизнес в Банско и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Малин Бистрин вече има резервации за празника, но те са много плахи, тъй като противоепидемичните мерки могат да се изменят всеки момент. Въпреки трудната година за сектора хотелиери и ресторантьори трескаво се готвят за пристигането на младежите, които да оживят обектите им.

Припомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов бе въведен единен час за всички заведения в страната – 23:30. Междувременно от браншовите организации настояват да се „отвори вратичка” за 8 декември и Нова година, тъй като двата празника могат да донесат „глътка свеж въздух” на сектора. За предстоящите купони те предлагат въпреки допълнителните разходи за дезинфекция на хотели и заведения – те ще останат като миналогодишните. Според оферти в мрежата за две нощувки в двойна стая в зимния курорт младежите ще трябва да броят по минимум 75 лв., в цената обаче не влиза изхранване. Престоят в студио за трима през същия период излиза двойно по-скъп, но към него вече се включват закуски на блок маса и празнична вечеря в механа по избор с жива музика. Срещу 35 лв. можем да преместим афтърпартито в две от дискотеките в града, ако, разбира се, отново подновят своята дейност.

Да отпаднат забраната за работа на нощните клубое и вечерният час за заведенията. Освен това в периода 15:00-18:00 часа те ще трябва да спрат работа, за да дезинфекцират напълно обектите си. Остава изискването за минимум 1,5 м разстояние между масите.

С цел привличане на повече туристи и ограничаване на заразата в Пампорово пък са създали платформа за покупки на лифт карти и ски услуги през уебмагазин. Сред новите пакети на курорта са още програмата за начинаещи „Първи стъпки в ските”, а също и лифт карти с отстъпка за достъп до СПА услуги на територията на Пампорово.

Източник: Монитор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *