Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Двама от Ботевград задържани за наркоразпространение

Около 13.20 часа на 20 ноември, при извършване на обход в района на детска градина в Ихтиман, служители на районното управление извършили проверка на 17-годишен младеж, известен на инспекторите Детска педагогическа стая. След като от него била иззета зеленикаво-кафява листна маса, реагираща на марихуана, непълнолетният е задържан с полицейска мярка и впоследствие предаден на родител. Три часа по-късно и втори непълнолетен попаднал в ареста на РУ-Ихтиман за притежание на наркотично вещество. 14-годишният бил проверен от служителите на реда в района на учебно заведение, при което от него била иззета саморъчно свита цигара с канабис. Той също е задържан с полицейска заповед, след което предаден на родител.

По същото време криминалисти от РУ-Ботевград задържали двама местни жители- на 32 и 23 години, известни на органите реда, в чиито раници открили общо четири сгъвки, съдържащи 4.15 грама суха зелена тревиста маса канабис.

Около 20.30 часа снощи, в с. Разлив, служителите на реда извършили проверка на лек автомобил „Пежо 206″, с водач от Мездра и двама пътници от Ботевград. 20-годишният шофьор е задържан за срок до 24 часа, след като у него било намерено топче суха тревиста маса с тегло около 1.3 грама, реагираща на марихуана.

Действията по разследване на случаите продължава под наблюдението на прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *