Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

17 076 лева за изграждане на Ковид кабинет в МБАЛ-Ботегврад предстои да отпуснат съветниците

Както по-рано Botewgrad.news информира за намерението на Община Ботевград да създаде специализиран приемен Ковид кабинет в общинската болница, предстои за него общинските съветници да одобрят сумата в размер на 17 076 лв за неговото обособяване.

Мотивите, които изтъква общинското ръководство, са в предвид на създалата се епидемична обстановка, нарастващият брой на заболелите от COVID – 19 и указанията на Министъра на здравеопазването. Предложението на кмета Иван Гавалюгов е извършване на специално оборудване на помещение за извършване на изследвания за COVID – 19. То се намира в топлата връзка между Блок 1 и Блок 4 в МБАЛ – Ботевград.

За осигуряване на средствата кметът Гавалюгов предлага изменение на Бюджета на общината за 2020г, в частта местни разходи за осигуряване на средства за текущ ремонт на МБАЛ-Ботевград.

Поради това общиските съветници ще трябва да гласуват компенсирани промени, с които да се одобри увеличение с 17 100 лева на операции с нефинансови активи за „Обособяване на помещение за извършване на изследвания за COVID – 19 в топла връзка между блок – 1 и блок – 4 в МБАЛ – Ботевград“ и съответно намаление с 17 100 лв. на операции с нефинансови активи на разходите за издръжка в местна дейност , „Други дейности по културата“.

Към докладната записка е приложена количествено-стойностна сметка. Част от дейностите предвиждат:

Доставка и монтаж на алуминиеви преградни стени с вградени врати и колонки с пълнеж от ПДЧ, двоен стъклопакет и направа на гише по спецификация;

Доставка и монтаж на окачен разстерен таван – 100 % водоустойчив;

Доставка и монтаж на ЛЕД осветителни тела за вграждане;

Доставка и монтаж на шкаф мивка с две вратички в цвят бял в комплект с порцеланова мивка среден формат

Доставка и монтаж на ел.конвектори;

Направа на окачена канализация от PVC тръби ф 50, вкл. фасонни части и укрепване’

Направа на окачен водопровод от ППф20, вкл. фасонни части и укрепване;

Доставка и монтаж на Ламинарна камера с UV лампа

Направа на инсталация за дезинфекция със спиртен разтвор по проект на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *