Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

OДМВР: Разкрити престъпления

Около 15.50 часа на 13 януари в РУ-Костинброд се получил сигнал за оказване на съдействие на служители от Държавното горско стопанство по повод извършване на проверка на лек автомобил. Съобщено било, че при опит да спрат джипа в района на подстанция на второкласен път 81, близки на водача с други автомобили са засекли и впоследствие нападнали горските служители. Изпратените на място полицейски служители са задържали тримата криминално проявени мъже. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 270 от НК. Разследването продължава.

Около 16 часа вчера, в хода на полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества, криминалисти от РУ-Елин Пелин извършили проверка на 24-годишен местен жител, известен на органите на реда. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, след като у него било открито полиетиленово пликче с бучка, която при направения полеви наркотест реагирала на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

РУ-Самоков: В хода на полицейска операция, снощи около 18 часа, във вилна зона „Татарски брод“, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Опел Астра“. 27-годишният самоковец зад волана е задържан за срок до 24 часа, след като при тестването му за употреба на наркотични и упойващи вещества, в пробата му било отчетено наличие на канабис. Срещу нарушителя е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

РУ-Сливница: Около 13.45 часа вчера, в Божурище, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от местен жител. При тестването на водача за употреба на наркотични и упойващи вещества в пробата му било отчетено наличие на амфетамин и тетрахидроканабинол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК. Два часа по-късно, в полицейския арест попаднал и втори жител на Божурище, установен от служителите на реда да шофира лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба амфетамин и метамфетамин. Срещу него също е започнато бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *