Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Евгени Петков-Eugenio: Модата не е просто за да се обличаме, а да носи емоция

Може би Евгени Петков-Eugenio е по-познат сред европейските дизайнери и модни подиуми, отколкото в България. Но той прави впечатление с моделите си, някои от които излага на модни събития в Лондон или Париж, например. Освен това преподава екологичен дизайн в Саутхемптън.

Позитивният специалист от Ботевград с радост говори за набиращата популярност тема за етичната и екологичната мода. Смята, че в нея е бъдещето.

Разпалено обяснява различните аспекти на този вид тренд.

Етичната страна е свързана с начина на производство, с условията, при които се трудят хората, докато създават дадена друга или друга стока.

Екологичната, разбира се, се отнася към използваните материали.

Много хора от бранша помнят неговия пробив на модно дефиле в Женева преди около 10-ина години с булчинска рокля, изплетена от вълна с корсет от върбови клонки.

„Този проект ме направи това, което съм. Благодарение на него се срещнах с големи имена от международната екологична сцена“, казва Eugenio.

Но въображението му и идеите не спират.

Обръща внимание, че като работи за него е важна не дрехата като дреха, а като усещане, което тя дава на този, който я носи. Фокусът е върху човека.

Стреми се да създава дрехи, които да не са зависими от времето.

Преди броени дни той откри своята пролетно-лятна колекция „Sky Garden“ в Концептуалната платформа за представяне на съвременен моден дизайн на ул. „Иван Асен II“ 22.

Планът е бил за един уикенд, но интересът е бил огромен и експозицията е продължила цяла седмица, с посетители и от чужбина, разказа Eugenio:

„С тези хора се почувствах свързан с целия свят.“

Източник: БНР

2 коментара на “Евгени Петков-Eugenio: Модата не е просто за да се обличаме, а да носи емоция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *