Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отбелязваме Деня на Жабешкото блато на 22-ри март

За четвърта поредна Община Ботевград, Общинско предприятие „Туризъм“ и Асоциация на парковете в България организират празник по повод 22-ри март – Световния ден на водата и Ден на Жабешкото блато.

Празничната програма е насочена към учениците от начален курс на общинските училища.

На 22-ри март от 11:00 часа в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“ учениците от 3-ти и 4-ти клас в Община Ботевград ще се насладят на постановката на куклен театър „Скрин“ – „Голямото жабешко пътешествие“.

Представлението е посветено на уникалния природен феномен – защитената местност „Мухалница”, която се намира в Ботевград. Или по-точно – на смелите планински жаби, които изминават огромни разстояния от планината до блатото и обратно, за да хвърлят хайвера си в него.  Режисьор на театъра е Даниана Колева, а в ролята на кукловоди се превъплъщават Даниела Маринова и Златина Стойчева.

За учениците от 1-ви клас е предвиден конкурс за авторски рисунки на тема „Жабешко пътешествие“, като най-добрите творби ще бъдат отличени със специални награди.

За вторите класове е организиран конкурс за ръчно изработена декорация на тема „Жабешко пътешествие“.

 С участниците ще бъдат проведени и много тематични интерактивни игри.

Участие в програмата ще вземе и Емилия Вачева – херпетолог в Националния природонаучен музей към БАН.

В 16:30 часа, в Туристически информационен център – Ботевград, тя ще представи книгата „Жабокът Витан“ с автор Емилия Зафираки и ще връчи награди на най-добре представилите се участници в конкурсите за рисунка и авторска декорация „Жабешко пътешествие“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *