Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Силата на един екип“ е темата на „Мениджър за един ден 2022“

На 10 май 2022 г. JA Bulgaria кани всички компании и институции да приемат виртуално или физически младото поколение мениджъри от цялата страна! Под надслов „Силата на един екип“, JA Bulgaria отваря регистрацията за организации-домакини в 20-ото издание на „Мениджър за един ден“. Всички компании и институции, които искат да приемат в екипите си млади мениджъри за един ден, могат да се регистрират за участие до 31.03.2022 г. на адрес mfd.jabulgaria.org. Самите ученици и студенти от страната, имат възможност да кандидатстват за обявените позиции и приемащи организации в срок до 21.04.2022 г.

За 20-тото юбилейно издание на „Мениджър за един ден, JA Bulgaria са разработили ново лого, сайт и платформа за участие, които са налични на добре познатия адрес на инициативата: http://mfd.jabulgaria.org.

В „Мениджър за един ден“ тази година (10 май), организаторите акцентират върху силата на един екип и най-вече на разнородния богат опит, който всеки един добавя за постигане на общите цели. В тази връзка, JA Bulgaria кани компаниите да приемат между 3-5 участника, различни по възраст, местоживеене, образование и опит, за да сформират желан екип (броят на участниците зависи изцяло от преценката на компанията-домакин).

Препоръчва се на 10 май компаниите да организират срещите си с одобрените млади мениджъри от 10:00 до 15:30 ч., а самото провеждане на деня да премине в онлайн среда (MS Teams или Zoom), с цел инициативата да достигне до участници от цялата страна. При желание и спазване на мерките за безопасност, компаниите биха могли да проведат този ден и с физическо присъствие. На същата дата от 16:00 ч., JA Bulgaria организира и публично livestream събитие.

Благодарение на подкрепата от страна на всички организации през годините, „Мениджър за един ден“ се е превърнала в най-мащабната и значима програма за кариерно ориентиране и развитие на Балканите, като дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти от цялата страна и е запазена марка на JA Bulgaria. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса. Домакините помагат на своите „мениджъри за един ден“ да надникнат в работното ежедневие, показват им как се случват процесите в техния екип отвътре и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

Организаторите от JA Bulgaria насърчават повече работодатели да бъдат активни, като домакинстват участието на ученици и студенти, за да могат повече млади хора да направят навреме своя кариерен избор. През 2021 г. инициативата за първи път бе проведена в онлайн среда и привлече интереса на над 1000 кандидати, а близо 700 намериха мястото си в обявените позиции на различни институции и бизнес организации.

Целта на програмата е да вдъхнови и да участва активно в изграждането на осъзнато, будно и предприемчиво поколение. Голяма част от участниците в инициативата впоследствие продължават в стажантските програми или като част от екипите на компаниите-домакини. Има и такива, които създават свои бизнеси и се превръщат в посланици на инициативата.  

JA Bulgaria оценява високо подкрепата и даренията от страна на компаниите. За „Мениджър за един ден“ 2022 това може да се случи по няколко начина, като екипът на JA Bulgaria остава на разположение на телефон 02 989 3660 или ja.administration@jabulgaria.org.

ГРАФИК с основни дати за участие в МЕД 2022:

  • Регистрация на компании и обявяване на позиции за кандидатстване – от 01 до 31 март
  • Кандидатстване – ученици и студенти – до 21 април  
  • Одобряване на кандидатури- до 21 април
  • Координация с участниците, споделяне на задание  – 28 април – 09 май
  • Кратка тестова среща (20 мин) – 28 април – 09 май
  • МЕД 2022 – домакинство (онлайн или физическо) 10 май (09:30 до 15:30)
  • Гледане на публичен лайвстрийм (онлайн) 10 май, от 16:00

За JA Bulgaria:

Вече над 24 години JA България е водеща нестопанска международна организация у нас, с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета.  

Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. JA използва т.нар. прогресивен или надграждащ предишните етапи модел на образование („от АБВ до PhD“), чрез който устойчиво се изгражда ключовата компетентност предприемчивост и инициативност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blendedlearning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и разработването на политики в областта на образованието и предприемачеството. Екипът на организацията вярва и работи за каузата „От предприемчиви хора към щастлива нация“.

JA Bulgaria е член на JA Worldwide и JA Europe и годишно достига до 40,000 ученици и студенти от 450 населени места в страната.  

1 коментар на “„Силата на един екип“ е темата на „Мениджър за един ден 2022“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *