Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Водач, осъждан за шофиране след употреба на алкохол, е задържан за същото деяние с постановление на Районна прокуратура – Ботевград

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Ботевград за срок до 72 часа е задържан П.Г., съобщиха от Районна прокуратура – Ботевград. . Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за шофиране на моторно превозно средство сред употреба на алкохол. Деянието е квалифицирано по чл. 343б, ал. 2 НК.

Около 23,50 ч. на 17.01.2022 г. П.Г. управлявал лек автомобил по автомагистрала „Хемус“. В района на община Ботевград той бил спрян за проверка, при която по надлежен ред било установено, че водачът е под влияние на алкохол. Техническо средство отчело концентрация на 2,29 промила.
В хода на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление е събрана е информация за осъждане на П.Г. през 2019 г. за шофиране в нетрезво състояние, както и за друго висящо дело срещу него.

Предстои съдът да разгледа внесеното от прокуратурата искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Източник: focus-news.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *