Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Нaционална ученическа викторина по безопасност на движението „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“ – общински кръг

След двугодишно прекъсване, заради извънредната епидемична обстановка, на 24.03.2022г. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Ботевград се проведе общинският кръг на Националната ученическа викторина по безопасност на движението – „Да запазим децата на пътя“.

Викторината е включена в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2021/2022г.със заповед на министъра на МОН.

Целите на състезанието са  : изграждане на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя. Класирането е отборно. Всеки отбор се състои от  ученици  от 5,6 и 7 клас. Общинското състезание се организира и проведе съвместно от : СБА-Ботевград, РУ на МВР-Ботевград и община Ботевград.

В състезанието участваха пет училищни отбори от пет училища на територията на община Ботевград: ОУ „Никола Йонков Вапцаров“- гр. Ботевград ,ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Ботевград, ОУ „Отец Паисий“-с. Врачеш, ОУ „Любен Каравелов“-с. Трудовец и ОУ „Васил Левски“- гр. Ботевград.

Общинският етап на викторината се проведе в пет кръга. 1 кръг – отборно решаване на теоретичен  тест с 20 въпроса. 2 кръг-викторина – отговор на 20 въпроса. 3 кръг – сглобяване на 4 пътни знаци, под формата на пъзел, за 5 мин. 4 кръг – установяване на повреда/неизправност по велосипед. 5 кръг – ситуация за оказване на долекарска помощ в пътно-транспортно произшествие с посочени конкретни действия, които трябва да бъдат подредени в правилна последователност на изпълнение.

Състезанието беше спечелено от отбора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Ботевград, който се представи отлично и завоюва максималния брой точки. На учениците от отбора им предстои явяване на областен етап на викторината. Той ще се проведе през м. април и домакини ще бъдат отново ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Ботевград .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *