Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Златаровци изпратиха хуманитарна помощ за българските деца в Украйна

Ученици от Златаровската гимназия в Ботевград, техните родители и преподаватели се включиха в дарителската кампания на Министерството на образованието и науката „Деца помагат на деца“ в помощ на своите връстници в българските неделни училища в Украйна.

В рамките на една седмица в доброволческата инициативата бяха събрани десетки дълготрайни хранителни продукти, хигиенни и превързочни материали, кислородна вода и медицински лепенки по списък, предоставен от МОН и изготвен от неделните училища.

„За един свят болен от война единственият лек е любовта“, казват гимназистите, докато пакетират хуманитарната помощ за българските деца в Украйна.

„Съпричастност и грижа за ближния, изпаднал в беда, са едни от най-благородните и светли човешки добродетели, които трябва да възпитаваме ежедневно в душите си. Щастлива съм, че нашите ученици притежават тези добродетели и нека ги предават на своите приятели и съученици“, споделя директорът на училището г-жа Даниела Колева и поздравява добротворците от 6а, 8б, 9г и 10а клас.

Даренията бяха придвижени към регионалния център на Български червен кръст, със съдействието на общинската структура на организацията, след което ще бъдат транспортирани от БЧК до границата на Украйна и приети от местния Червен кръст. Дванадесет организации на българи в пострадалата от войната държава ще разпределят и доставят продуктите на децата и семействата им.

В Украйна работят 63 български неделни училища, в които учат повече 10 000 деца от Киевска, Одеска, Лвовска, Николаевска и Запорожка област.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *