Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Глоби за Балкан и Левски след екшъна на полуфинала за Купата

Дисциплинарната комисия към Българската федерация по баскетбол (БФБ) разгледа доклада и рапорт за инциденти на комисаря на мача Любомир Амиорков и доклада на старши съдията Венцислав Великов на полуфинала между Балкан и Левски от турнира за efbet Купа на България. Заседанието се проведе по реда на чл.12 от Наредба за провеждане на турнира за Купа „България“ за мъже и жени на БФБ. Въз основа на документите бяха наложени глоби на обща стойност 1500 лева.

– Налага на помощник-треньора на БК Левски Димитър Ангелов, глоба в размер на 100 лева, на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за получено техническо нарушение.

– Налага на Джош Паркър, състезател от отбора на БК Левски, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение.

– Налага на Марио Литъл, състезател от отбора на БК Левски, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение.

Въз основа на всички доклади ДК реши:

– Налага на старши треньора на БК Балкан Преслав Пешев, глоба в размер на 100 лева, на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за получено техническо нарушение.

– Налага на Балкан, имуществена санкция в размер на 600 лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ – за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, след края на срещата.

– Налага на мениджъра на БК Балкан Небойша Видич, глоба в размер на 100 лева на основание чл. 35 т.1 ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение.

– Налага на Дерик Маркс, състезател от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение.

– Налага на Димитър Димитров, състезател от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение.

– Налага на мениджъра на БК Балкан Небойша Видич, глоба в размер на 200 лева на основание чл. 35 т.3 ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение.

Източник: sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *